Aanvragen Huursubsidie

[gravityform id=”5″ title=”true” description=”true”]

Aanvragen Huursubsidie

Huursubsidie moet je maar één keer aanvragen. Daarna wordt dit jaarlijks automatisch verlengd, maar je moet natuurlijk wel elke wijziging in je situatie tijdig doorgeven. Doe je dat niet, dan zal je nadien de som die je teveel ontvangen hebt moeten terugbetalen. De eerste aanvraag kan je online doen of op papier. Nadien kan je alles online aanpassen en opvolgen.

Huursubsidie Aanvragen
Klik hier om de huurtoeslag meteen te berekenen en aan te vragen.

 

Online aanvraag huurtoeslag

Om je huursubsidie online aan te vragen volstaat het om naar de website van de belastingdienst te surfen. Hier vind je alle nodige informatie een tool om dadelijk je aanvraag in te dienen. Je dient hiervoor wel wat gegevens bij de hand te hebben. Je huurprijs, loonfiche of aangifte van inkomen, eventuele facturen van de kinderopvang en dezelfde informatie van je huurtoeslagpartner, mocht je die hebben. Eens je alles hebt doorgestuurd duurt het ongeveer acht weken voor je dossier verwerkt is en je weet hoeveel huursubsidie je zal ontvangen.

Papieren aanvraag

Ook bij een aanvraag op papier moet je acht weken rekenen voor de verwerking van je dossier. De informatie die je nodig hebt, is identiek als bij een online aanvraag en de documenten kan je bestellen via de belastingtelefoon. Hier kun je tevens ook terecht wanneer je vragen hebt of hulp kunt gebruiken bij het invullen van de documenten.

Wat na de aanvraag van huurtoeslag?

Eens je dossier verwerkt is, heb je toegang tot al je gegevens via een persoonlijke webpagina. Deze pagina heet “mijn toeslagen” en je kan ze bereiken via de website van de belastingdienst. Je kan er je verschillende toeslagen beheren. Hieronder valt niet enkel de huursubsidie, maar ook de zorgtoeslag of de kinderopvangtoeslag. Je privacy wordt gegarandeerd dankzij een digiD-code. Je bent dus de enige die toegang heeft tot je eigen gegevens. Ook met vragen over deze pagina kan je altijd bij de belastingtelefoon terecht.