Bereken Huursubsidie

[gravityform id=”5″ title=”true” description=”true”]

Bereken Huursubsidie

In Nederland wordt er naar gestreefd om voor iedere inwoner een aangepaste, betaalbare woning mogelijk te maken. Helaas wringt het schoentje vaak bij dat betaalbare van de woning. Om hierin tegemoet te komen, is de huurtoeslag in het leven geroepen. Deze toeslag zorgt ervoor dat je een woning kunt vinden die helemaal bij jouw situatie past, leefbaar en goed is en toch binnen je budget. Om te weten of je in aanmerking komt voor huurtoeslag en op welk bedrag je eventueel recht hebt, kan je een proefberekening uitvoeren via een online tool.

Huursubsidie Aanvragen
Klik hier om de huurtoeslag meteen te berekenen en aan te vragen.

Waarop wordt de berekening gebaseerd?

De proefberekening van de huurtoeslag wordt gebaseerd op je leefsituatie, inkomen en huurprijs. Bij deze leefsituatie behoren je kinderen, maar ook een eventuele huurtoeslagpartner. Deze huurtoeslagpartner is een ruim begrip en er zijn heel wat mensen die hieraan kunnen voldoen. Niet enkel een echtgenoot of partner waarmee je kinderen hebt of samenwonend bent, maar elke huisgenoot waarmee je kosten en je woning deelt. Wanneer je dus met enkele vrienden een huis deelt, worden zij beschouwd als je toeslagpartners en heeft ook hun inkomen hier invloed op. Daarnaast zijn je huidige inkomen en je huurprijs van belang. Je inkomen kan je bewijzen door middel van je aangifte inkomensbelasting, maar indien het drastisch gewijzigd is, geldt ook een recente loonstrook. Voor je huurprijs kan je gebruik maken van je huurcontract of betaalbewijzen van je huursom. Mocht je kinderopvang betalen, dan wordt daar ook rekening mee gehouden.

Hoe ga je je huurtoeslag berekenen?

Gelukkig hoef je zelf niets te berekenen. Geen complexe sommen en regels die je moet toepassen, het volstaat om alle gegevens bij de hand te hebben. Deze voer je in op de website die je gekozen hebt voor je berekeningen. Vervolgens zorgt het systeem ervoor dat je een voorlopig zicht krijgt van de eventuele huurtoeslag.