Huursubsidie Aanvragen

[gravityform id=”5″ title=”true” description=”true”]

Huursubsidie aanvragen

Sinds een paar jaar vraag je de huurtoeslag aan via de belastingdienst van Nederland. Dit kan je zowel via de website doen als op papier. Wil je de aanvraag op papier indienen, dan moet je wel eerst de nodige documenten aanvragen. Dit kan je doen bij de belastingtelefoon. De uitgelezen plek wanneer je graag nog wat meer informatie krijgt of hulp nodig hebt bij het invullen van de aanvraag.

Huursubsidie Aanvragen
Klik hier om de huurtoeslag meteen te berekenen en aan te vragen.

De aanvraag indienen

Bij het invullen van je aanvraag zal je heel wat gegevens nodig hebben. Niet enkel van jezelf, maar van alle bewoners van je woning die ouder zijn dan achttien jaar en een inkomen hebben. De belastingdienst bepaalt dan met welke inkomens rekening wordt gehouden bij het berekenen van de huurtoeslag. Zorg dus dat je van iedere meerderjarige bewoner het inkomen kent, eventuele kinderopvangkosten en jullie gezamenlijke huurprijs. Verkeerde gegevens leiden tot een verkeerd bedrag en dat is altijd in je nadeel. Want wanneer je teveel zou ontvangen, wordt dit nadien teruggevorderd en zit je met een schuld bij de belastingdienst. Eens alle gegevens zijn ingevuld, stuur je de aanvraag digitaal of per post op. Het duur dan ongeveer acht weken voor je weet hoeveel huurtoeslag je al dan niet zal ontvangen.

Gegevens aanpassen

Je huurtoeslag moet je slechts één keer aanvragen, daarna wordt ze van jaar op jaar verlengd. Het kan echter dat je inkomen, huurprijs, huisgenoten en dergelijke na verloop van tijd wijzigen. Dit moet je dan dadelijk doorgeven aan de belastingdienst. Je kan de wijzigingen aangeven via je persoonlijke webpagina of via een schrijven naar de belastingdienst. De aanpassingen op je webpagina zullen wel veel sneller verwerkt worden en deze manier geniet zeker de voorkeur. Het is ook aangeraden om jaarlijks je gegevens na te kijken en indien nodig aan te passen naar je nieuwe situatie.