Huursubsidie voor studenten

[gravityform id=”5″ title=”true” description=”true”]

Huursubsidie voor studenten

Ook jij als student hebt de mogelijkheid om in aanmerking te komen voor huursubsidie. Het maakt eigenlijk niet eens uit of je student bent of niet. Zolang aan de gestelde voorwaarden wordt voldaan van de huursubsidie, kan iedereen huursubsidie aanvragen.

Huursubsidie Aanvragen

Klik hier om de huurtoeslag meteen te berekenen en aan te vragen.

Zelfs als je studiefinanciering elke maand krijgt overgemaakt van de IB groep, kun je in aanmerking komen voor huursubsidie. Studiefinanciering wordt namelijk niet meegeteld bij je verzamelinkomen wat uiteindelijk van belang is voor de huursubsidie.

Nu vragen studenten zich natuurlijk af of ze ook huursubsidie kunnen krijgen voor hun studentenkamer. Dit is alleen mogelijk indien de kamer zich bevindt in een aangewezen woning. Dit wil zeggen dat de kamer toegewezen moet zijn door bijvoorbeeld een woningbouwcoöperatie.

Het is ook mogelijk om huursubsidie aan te vragen met medestudenten. Hiervoor moet dan wel worden voldaan aan de voorwaarden voor huursubsidie. De inkomens van jou en je medestudenten wordt bij elkaar opgeteld en dat inkomen wordt dan getoetst aan de voorwaarden.