Huursubsidie

[gravityform id=”5″ title=”true” description=”true”]

Huursubsidie

Wanneer je in Nederland woonachtig bent en een woning huurt, kan je in aanmerking komen voor huursubsidie. Hiervoor moet je wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Criteria die meespelen zijn je woonsituatie, de huurprijs van je woning en je inkomen. Daarnaast komen ook mensen met een groot gezin of een handicap in aanmerking.

Huursubsidie Aanvragen
Klik hier om de huurtoeslag meteen te berekenen en aan te vragen.

Wat is huursubsidie?

Officieel heet huursubsidie huurtoeslag. Het is een subsidie of vergoeding die je kan aanvragen wanneer je een woning huurt en aan alle gestelde voorwaarden voldoet.

Wat zijn de voorwaarden?

Ten eerste mag je inkomen niet boven een bepaalde grens uitkomen. Deze grens wordt jaarlijks vastgesteld en is veranderlijk. Daarnaast dien je ook de leeftijd van achttien bereikt te hebben en in het bezit te zijn van de Nederlandse nationaliteit of een officiƫle verblijfsvergunning. Ook voor het bedrag dat u betaalt voor het huren van de woning is een grens vastgesteld. Als laatste dient de woning zelfstandig te zijn en voorzien van een eigen voordeur. Wanneer je dus opkamers woont en een voordeur deelt met de andere bewoners van het pand, kom je niet in aanmerking voor huursubsidie.

Zijn er uitzonderingen?

Zoals eerder gesteld zijn er uitzonderingen waarbij de standaardregels niet van toepassing zijn of slechts gedeeltelijk. Wanneer je een handicap hebt of een groot gezin gelden er andere regels en bedragen. In dit geval is het belangrijk je voldoende te informeren zodat je de subsidie niet misloopt, mocht je er recht op hebben.

Waarvoor dient huursubsidie?

De huursubsidie dient, zoals het woord het al zegt, om je huur mee te subsidiƫren. Het is een tegemoetkoming die ervoor zorgt dat je woonlasten minder hoog zijn. Zeker bij mensen met een laag inkomen, kan dit een hele hulp betekenen bij het betalen van de maandelijkse kosten. Of de mogelijkheid om een leefbare woning te huren.