Huurtoeslag 2013

[gravityform id=”4″ title=”true” description=”true”]

Huurtoeslag 2013

Moet u (nog) huurtoeslag aanvragen over 2013? Hier vindt u meer informatie over huurtoeslag 2013 en hoe u dit kunt aanvragen. 2013 kan namelijk niet meer, u kunt maximaal terugvragen vanaf 1-1-2016 dat kan hierboven.

Wat houdt het in?

Huurtoeslag is een bijdrage in de huurkosten. Woonde u in 2013 of woont u nog steeds in een huurhuis? Dan heeft u misschien wel recht op huurtoeslag van het jaar 2013. Of u recht heeft op huurtoeslag van het jaar 2013 is dus onder meer afhankelijk van of u in een huurhuis woont.

Huursubsidie Aanvragen
Klik hier om de huurtoeslag meteen te berekenen en aan te vragen.

Daarnaast zijn er nog andere factoren van invloed, namelijk:

– Woont u alleen of heeft u een partner of medebewoner(s)?

– Wat voor soort huurhuis heeft u?; het is belangrijk dat u een zelfstandige woonruimte huurt.

– Hoe hoog is de huur?; Uw huur mag niet te hoog zijn. Als u jonger bent dan 23 jaar, moet de huur lager zijn dan €374,44 per maand. Bent u ouder dan 23 jaar? Dan moet uw huur lager zijn dan €681,02. Hoe hoger uw huur, des te meer u naar verhouding zelf moet betalen. Hierdoor wilt men kosten besparen en scheef wonen tegen gaan. Mensen die in verhouding met hun inkomen te duur wonen, worden op deze manier geprikkeld om goedkoper te wonen.

– Hoeveel inkomen heeft u?; Uw (gezamenlijk) inkomen mag niet te hoog zijn.

– Uw vermogen is niet te hoog

– Wat is uw leeftijd?; u heeft recht op huurtoeslag als u ouder bent dan 18 jaar. Soms is het mogelijk om ook huurtoeslag te krijgen als u jonger bent dan 18 jaar.

– U, uw partner of medebewoner(s) moeten ingeschreven staan bij de gemeente op het woonadres.

– U, uw partner of medebewoner(s) hebben de Nederlandse nationaliteit of een geldige verblijfsvergunning.

– Er staan geen andere personen ingeschreven op uw woonadres bij de gemeente. Alleen een eventuele onderhuurder is mogelijk.

Huurtoeslag 2013

Uw huurtoeslag voor 2013 kunt u aanvragen bij de belastingdienst. U kunt uw huurtoeslag voor 2013 ook online regelen met “Mijn toeslagen”, op de website van de belastingdienst. Hiervoor heeft u wel DigiD nodig. Op deze website kunt u ook een proefberekening maken om te zien hoeveel huurtoeslag u voor 2013 krijgt.

Tot wanneer kan ik huurtoeslag 2013 aanvragen?

Het is mogelijk om tot 1 september 2014 huurtoeslag aan te vragen voor 2013. Het kan ook mogelijk zijn dat u, uw partner of uw medebewoner uitstel krijgt voor de aangifte van de inkomstenbelasting van 2013. U kunt dan de huurtoeslag van 2013 aanvragen tot de datum waarop dit uitstel afloopt.