Huurtoeslag 2015

[gravityform id=”4″ title=”true” description=”true”]

Huurtoeslag 2015

Wat is huurtoeslag en hoe vraag je het aan? Betaal je een hoge huur voor een woning en heb je een laag inkomen en niet veel vermogen. Dan kom je in de meeste gevallen in aanmerking voor huurtoeslag. Vroeger heette deze tegemoetkoming huursubsidie. Tegenwoordig heet het huurtoeslag. U kunt het niet meer van 2015 terugvragen tenzij u uitstel heeft gehad voor uw aangifte, heeft u dat dan klikt u hier om dit terug te vragen. Hierboven kunt u uw huurtoeslag aanvragen vanaf 2016 wat op dit moment in principe het idee is als u het nog niet had aangevraagd. Heeft u allen recht op 2017 gaat u dan naar de homepagina voor het juiste formulier.

De huurtoeslag vraag je aan bij de Belastingdienst. De huurtoeslag voor 2015 vraag je aan voor 1 september 2016. Of je wel of geen huurtoeslag krijgt, hangt af van een aantal zaken. Op de eerste plaats je inkomen. Is de huur die je betaalt in vergelijking tot je inkomen te hoog, dan wordt je hiervoor door de overheid gecompenseerd en ontvang je huurtoeslag. Ook telt mee of je vermogen hebt. Hierbij gaat het om spaargeld, een huis of andere onroerende goederen of een auto.

Huursubsidie Aanvragen
Klik hier om de huurtoeslag meteen te berekenen en aan te vragen.

Proefberekening

Op de website van de belastingdienst, staat een formulier waarmee je een proefberekening kunt maken. Je vult op dit formulier je persoonlijke gegevens in, je inkomen en de huur die je maandelijks of jaarlijks betaalt. Daarna gaat het systeem automatisch berekenen of je huurtoeslag krijgt en hoeveel dat is. Gemakkelijk omdat je meteen weet of je er recht op hebt.

Hoogte huurtoeslag 2015

In 2015 blijft de hoogte van de huurtoeslag hetzelfde als vorig jaar. De overheid hanteert dezelfde inkomensgrenzen. Voor de bepaling van je inkomen gaat de belastingdienst uit van een zogenaamd toetsingsinkomen. Dit is afhankelijk van je leeftijd en de samenstelling van je huishouding. De maximale huurgrens voor het verkrijgen van een toeslag ligt in 2015 op 710,68 euro per maand aan kale huur.

Aanvragen huurtoeslag 2015

Je vraagt je huurtoeslag, net als de zorgtoeslag , aan via een formulier van de Belastingdienst.
Dit formulier is te downloaden via de website van de Belastingdienst. Voor degenen die geen internet hebben is het formulier telefonisch te verkrijgen via de Belastingdienst. Je krijgt het formulier dan via de post opgestuurd.

Stopzetten of wijzigen huurtoeslag

Voor het bepalen van je inkomen kijkt de belastingdienst naar je gegevens per 1 januari. Als er in dat jaar veel verandert in je inkomen, kun je dit zelf online wijzigen via de website van de belastingdienst. Als je bijvoorbeeld veel meer gaat verdienen, kan het zijn dat je geen recht meer hebt op huurtoeslag. Je kunt deze wijziging ook telefonisch doorgeven via de belastingtelefoon. Je ontvangt van de aanvraag tot huurtoeslag en het stopzetten of wijzigen van je huurtoeslag altijd schriftelijk bericht. Dat is een brief in de vorm van een Beschikking.