Huurtoeslag Studenten

[gravityform id=”5″ title=”true” description=”true”]

Huurtoeslag studenten

Wanneer je als student zelf verantwoordelijk bent voor je woning, kan je hiervoor een huurtoeslag aanvragen. Voor veel studenten is dit een hele hulp gezien ze meestal niet veel inkomen genereren. Logisch, wanneer je een hele dag bezig bent met het volgen van lessen. Natuurlijk gelden er ook voor studenten enkele voorwaarden waaraan voldaan moet worden en zijn de bedragen gelimiteerd. Zo zullen enkel meerderjarige studenten in aanmerking komen voor huurtoeslag.

Huursubsidie Aanvragen
Klik hier om de huurtoeslag meteen te berekenen en aan te vragen.

Enkele voorwaarden

Ook voor studenten geldt dat zij een zelfstandige woning moeten huren. Daarnaast zijn er ook enkele kamers die in aanmerking komen, maar dan moeten zij door het Ministerie van VROM zijn erkend als aangewezen eenheid en gebouwd zijn voor 1 juli 1997. Er is een minimum rekenhuur bepaald waaraan voldaan moet worden. Afhankelijk van je leeftijd ligt deze lager of hoger. Zo is er een behoorlijk verschil in minimum rekenhuur voor mensen onder de leeftijd van 23 jaar en boven die leeftijd.

Welke kamers komen in aanmerking?

Of je kamer in aanmerking komt voor het verkrijgen van huurtoeslag kan je navragen op het ogenblik dat je een huurcontract gaat afsluiten. De verhuurder zal je zeker kunnen vertellen of zijn kamers aangewezen eenheden zijn en vaak zal dit in het huurcontract worden vermeld. Wanneer je het moeilijk vindt om maandelijks uit de kosten te geraken, loont het om bewust op zoek te gaan naar kamers die recht op huurtoeslag geven.

Wat na je studies?

Na je studies kan je huurtoeslag blijven aanvragen, maar dan wordt je beoordeeld volgens de standaard regels die op elke inwoner van toepassing zijn. Kamers zullen dan niet meer tot de mogelijkheden behoren gezien deze expliciet voor studenten bedoeld zijn. Elke andere zelfstandige woning komt in aanmerking zolang de rekenhuur tussen de vastgelegde grenzen valt. Daarnaast veranderen natuurlijk ook de bedragen van je inkomensgrens.