Voorwaarden Huurtoeslag

[gravityform id=”5″ title=”true” description=”true”]

Voorwaarden huurtoeslag

De huurtoeslag heeft als doel een leefbare en vooral betaalbare woning mogelijk te maken voor elke inwoner van Nederland. Voor heel wat mensen is zoiets mogelijk zonder hulp van de overheid. Wanneer je een voldoende groot inkomen hebt, huur je een aangename woning. Maar voor sommige mensen is dit niet zo eenvoudig. Ze hebben een laag inkomen of helemaal geen inkomen en wonen in erbarmelijke toestanden. Met behulp van de huurtoeslag kunnen zij een duurdere woning zoeken zonder dat dit een invloed heeft op hun maandelijkse kosten.

Huursubsidie Aanvragen
Klik hier om de huurtoeslag meteen te berekenen en aan te vragen.

Vanzelfsprekend dient de huurtoeslag niet om een grote villa mee te huren, maar een aangename en aangepaste woning valt wel binnen de mogelijkheden. Om te voorkomen dat de huurtoeslag naar mensen gaat die het geld niet nodig hebben, zijn er enkele voorwaarden bepaald waaraan je moet voldoen.

Huurtoeslag: Op gebied van leefsituatie

Wat de leefsituatie betreft, moet je in de eerste plaats meerderjarig zijn. Je hoeft geen gezin te hebben, ook een alleenstaande kan huurtoeslag aanvragen. Daarnaast moet je een verblijfsvergunning hebben of de Nederlandse nationaliteit. Als laatste moet je woning zelfstandig bestaan. Dit wil niet zeggen dat je niet in aanmerking zou komen wanneer je in een flat woont. Een zelfstandige woning is een woning met een eigen voordeur, badkamer, kookmogelijkheden, slaapplaats en leefruimte.

Huurtoeslag: Op gebied van kosten en inkomen

Waar het kost en inkomen betreft, wordt rekening gehouden met de huurprijs en het inkomen van de meerderjarige bewoners. De grenzen op het gebied van inkomen zijn afhankelijk van je gezinssituatie en aantal huisgenoten. Waar het de huur betreft is er zowel een onder- als bovengrens vastgelegd. Je huur mag niet boven een bepaald bedrag uitkomen, maar ook niet extreem laag zijn. De bedragen wijzigen jaarlijks in functie van de economie. Je zal dus ieder jaar een nieuwe berekening krijgen betreffende de huurtoeslag.