Huursubsidie berekenen

[gravityform id=”5″ title=”true” description=”true”]

Berekenen huursubsidie

Je huursubsidie kan je zelf berekenen via een online tool, maar het is wel belangrijk te beseffen dat dit slechts een voorlopige berekening is. Er zijn verschillende tools te vinden die je een idee kunnen geven van je toeslag en je zal merken dat ze niet altijd allemaal exact hetzelfde resultaat geven. Je hebt wel bepaalde basisinformatie nodig en die is bij alle tools identiek.

Huursubsidie Aanvragen
Klik hier om de huurtoeslag meteen te berekenen en aan te vragen.

Welke informatie heb ik nodig?

In de eerste plaats houd je de loonstroken van het jaar dat je gaat berekenen of de aangifte van je inkomstenbelasting bij de hand. Daarnaast heb je de huurprijs van je woning nodig, een rekening van de kinderopvang (mocht je daar gebruik van maken) en dezelfde informatie van je toeslagpartner. Ook deze laatste heeft niet iedereen, maar wanneer je wel in die situatie bent, is het nodig alle gegevens van jullie beiden vooraf te verzamelen.

Heb ik een toeslagpartner?

Een toeslagpartner kan je echtgenoot zijn of je partner waarmee je een samenlevingscontract hebt, maar er zijn ook nog minder voor de hand liggende toeslagpartners. Voor je aan het rekenen gaat, is het dus belangrijk dat je nagaat of jij een toeslagpartner hebt of niet. Deze heeft namelijk een grote invloed op je huurtoeslag.

Mogelijke toeslagpartners zijn de tweede ouder van je kind, iemand waarmee je samenwoont, een pensioenpartner, mede-eigenaar van je woning of een fiscale partner van je inkomensbelasting. Maar ook wanneer je met een vriend of vriendin een huis deelt gedurende meer dan zes maand en gezamenlijke kosten hebt, is deze huisgenoot je toeslagpartner. Er hoeft dus geen sprake te zijn van een romantische relatie.

Hoe bereken ik mijn huurtoeslag?

De effectieve berekening gebeurt door de tool en doe je dus niet zelf. Het enige dat jij moet doen is zorgen dat alle informatie die je ingeeft correct is.