Huursubsidiegrens

[gravityform id=”5″ title=”true” description=”true”]

Huursubsidiegrens

Niet iedereen komt in aanmerking voor huurtoeslag. Huurtoeslag is een middel dat mensen met een laag inkomen de kans moet geven om een aangepaste en degelijke woning te kunnen veroorloven. Mensen met een groot inkomen kunnen dit natuurlijk ook zonder hulp. Maar wat is een laag inkomen en hoe bepaal je een aangepaste woning? Om ervoor te zorgen dat dit voor iedereen duidelijk is en vooral eenduidig zijn er een aantal voorwaarden vastgelegd. Deze hebben betrekking op je inkomen, je rekenhuur, je gezinssituatie en je leefsituatie.

Huursubsidie Aanvragen
Klik hier om de huurtoeslag meteen te berekenen en aan te vragen.

Huurtoeslag, wanneer kom ik in aanmerking?

Er zijn duidelijke grensbedragen voor zowel inkomen, rekenhuur als de huurtoeslag zelf. Zowel onder- als bovengrenzen liggen vast en worden jaarlijks herzien. Via een online tool kan je snel en eenvoudig laten berekenen of je in aanmerking komt.

De belangrijkste regels op een rij:

Je hebt de leeftijd van 18 jaar bereikt en bent dus meerderjarig

– Je bent een Nederlander of je bent in het bezit van een officiĆ«le verblijfsvergunning

– Je woont in een zelfstandige leefruimte of een kamer die erkend is door het Ministerie van VROM

– Je rekenhuur valt tussen de grenzen zoals die vastgelegd zijn voor de belastingdienst. Deze grenzen wijzigen jaarlijks, maar je kan ze wel altijd raadplegen om te zien of je nog voldoet.

– Je inkomen valt ook binnen de vastgelegde grenzen.

– Wanneer je met meerdere mensen samenwoont, waaronder verschillende volwassenen met een inkomen, wordt rekening gehouden met een huurtoeslagpartner. Deze wordt door de belastingdienst bepaald.

Uitzonderingen huursubsidie

Voor mensen met een handicap of een groot gezin gelden andere grensbedragen en voorwaarden. Wanneer je in deze situatie bent, kan je dit aanduiden op de berekentool en wordt er automatisch gekeken naar de aangepaste regels. Met vragen kan je ook altijd terecht bij de belastingtelefoon. Deze mensen staat je graag bij met aangepaste raad en daad.